سبک زندگی اسلامی

ایجاد تمدن نوین اسلامی در پرتو حیات طیبه

سبک زندگی اسلامی

ایجاد تمدن نوین اسلامی در پرتو حیات طیبه

سبک زندگی اسلامی

شاید دنبال خیلی چیزها بودیم و آن را پیدا نکردیم اما این دلیل بر این نیست که آن مفهوم موجود نیست تنبلی از ماست که دنبال حقیقت موجود نیستیم و صبر میکنیم تا همه چیز خیلی راحت به دست ما برسدکسی که تلاش کند به آن میرسد و خدا کمک رسان او خواهد بود.بهترین حقیقت سخن ناب اهل بیت است که ما بیشتر باید دنبال آن باشیم.

بایگانی

امروزه به کارگیری رنگ نه تنها در آموزش بلکه در درمان نقش فراوانی داشته است.

مثلا رنگ محیط مدرسه و تنوع رنگ ها در کتب آموزشی از جمله موارد فراوانی است که مورد توجه متخصصین امر آموزش قرار گرفته استرنگ به عنوان یکی از اصلی ترین جنبه های ارتباط بصری بر روی افراد جامعه به تناسب سن ، تحصیلات ، شرایط اجتماعی ، دیدگاه ها و ... تاثیرات متفاوتی می گذارد و ادراک افراد از رنگی خاص تابع متغیرهای گوناگون است . روانشناسان رنگ ها را محرک و عامل هیجان در افراد می دانند . به گونه ای که می توان با کاربرد مناسب در اشخاص هیجانی ایجاد آرامش و در افراد کم تحرک و بی انگیزه ایجاد انگیزه نمود.

 

خواص روانشناسی رنگ زرد

رنگ زرد گرم کننده و باعث خوشرویی و نشاط شده و حالت روحانی میدهد و فکر را تحریک می کند و بعضی از ناراحتی های عصبی را کم می کند و رشد گیاه را سریع می کند و کیفیت آنرا خوب می کند.

خواص رنگ سبز

رنگ سبز بهاری است و خستگی اعصاب را از بین می برد و گذر ایام حس نشده و تحمل پذیر شده و خنک کننده است و مهیج و تعدیل کننده نور خورشید و فشار خون را کم کرده برای بی خوابی و خستگی موثر بوده برای سر درد و میگرن خوب بوده و رشد گیاه را کم می کند.

خواص رنگ آبی

مفید برای ناراحتی عصبی چشم با دیدن رنگ آبی تحریک می شود و تسکین می دهد.

حالت سرد و خنک کننده دارد و کشش را کم می کند چشم زخم را بی اثرمی کند. لباس آبی چشم زخم را دور می کند.

کسانی احساس درد و ناراحتی بدن و کسالت دارند لبس آبی بپوشند و فضای اطاق را آبی کنند (آبی آسمانی و فیروزه ای).

نقش رنگها در سلامت روان

امروزه به کارگیری رنگ نه تنها در آموزش بلکه در درمان نقش فراوانی داشته است.

مثلا رنگ محیط مدرسه و تنوع رنگ ها در کتب آموزشی از جمله موارد فراوانی است که مورد توجه متخصصین امر آموزش قرار گرفته است .

رنگ به عنوان یکی از اصلی ترین جنبه های ارتباط بصری بر روی افراد جامعه به تناسب سن ، تحصیلات ، شرایط اجتماعی ، دیدگاه ها و ... تاثیرات متفاوتی می گذارد و ادراک افراد از رنگی خاص تابع متغیرهای گوناگون است . روانشناسان رنگ ها را محرک و عامل هیجان در افراد می دانند . به گونه ای که می توان با کاربرد مناسب در اشخاص هیجانی ایجاد آرامش و در افراد کم تحرک و بی انگیزه ایجاد انگیزه نمود.

خاصیت روانی و تاثیر درونی رنگ ها موجب شده است که در امور متعددی ، این خاصیت مورد استفاده قرار گیرد . مثل تجارت و فروش محصولات و تولیدات مختلف ، تبلیغات ، پوشاک ، فضا سازی محیط های مختلف اعم از اداری و حتی مهندسی یا کارگری و ... و بالاخره تعلیم وتربیت .

در علم تجارت و تولید مواد مختلف و بسته بندی آنها سعی می شود از خاصیت روانی رنگ ها به بهترین نحو استفاده شود . در تعلیم و تربیت نیز بدیهی است دیوارهای به رنگ آبی روشن یا زرد مایل به سبز یک کلاس به مراتب بهتر از کلاسی است که دارای دیوارهای با رنگ خاکستری است یا کتابی با تصاویر رنگی بهتر از کتابی با تصاویر سیاه و سفید است.

علاوه بر این رنگ ها نقش مهمی در زندگی عاطفی و معنوی ما بازی می کند. رنگ های پر زرق و برق ما را آشفته می سازند و رنگ های ملایم و هماهنگ برایمان خوشایندند .

بلندترین طول موج قابل دیدن در آدمی از احساس رنگ قرمز پدید می آید. به همین دلیل است که در چراغ راهنمایی و اداره آتش نشانی از رنگ قرمز استفاده می شود . انسان توانایی دیدن رنگ های بعد از بنفش ( ماورای بنفش ) و بیش از قرمز را ندارد. بدن از طریق رنگ های مختلف شروع به دریافت انرژی های مختلفی می کند که هر یک مورد نیاز جسم و روح انسان است . تحقیقات وسیع علمی نشان داده است که سلامتی فکر و ذهن و رفتار و نیز کارآیی مفید انسان بستگی فراوانی به تعادل رنگ های جذب شده توسط بدن دارد.

توانایی های رنگ در عرصه های مختلف اجتماع به قرار زیر است :

1- در رفع و کاهش افسردگی و تقلیل درد بیماران در بیمارستان ها و آسایشگاه ها

2- برای کاهش خشونت و جنایت در اجتماع

3- انتقال مؤثر و سریع پیام مخصوصا در علایم راهنمایی و رانندگی

4- تسهیل و سرعت بخشیدن به یادگیری در همه عرصه های علمی و هنری

5- ایجاد تمایز و برجستگی

6- جلوگیری از یکنواختی و کسالت در فضاهای شهری

7- رفع نقص و کمبود یا عدم مطابقت در کارخانجات و صنایع

8- القای ناخودآگاه نظم در اذهان بشری

9- تزریق آرامش و در مجموع پاسخگویی به نیازهای ناخودآگاه روحی و روانی انسان.

رنگ درمانی

کاربرد رنگ به منظور معالجه بیماری ها یکی از قدیمی ترین و ابتدایی ترین اشکال درمانی است. به طوری که تحقیقات یکی از پژوهشگران معاصر نشان داده که امواج قابل رؤیت چگونه فرد را تحت تاثیر قرار می دهند . به طور مثال وی کشف کرد که نور آبی باعث کاهش فشار خون ، کاهش حملات آسم و کمک به رفع بی خوابی و ایجاد یک حالت آرامش و ثبات در فرد می شود.

رنگ ها و ویژگی های آنها

1- رنگ آبی : آزمایش های علمی ثابت کرده است که اشعه آبی موجب افزایش فعالیت های حیاتی سلولها می شود. این مسئله درست بر خلاف نور قرمز است . تماس مداوم با این رنگ ایجاد خستگی و آثار سوء دیگر نمی کند . این رنگ حرارت اضافی بدن را کاهش می دهد و برای بیماران تب دار ، کم خواب ، عصبی و وسواسی بسیار مفید است . نوعی حالت سرد کنندگی دارد و نبض و تنفس را متعادل می کند و لذا می تواند در محیط کار و زندگی مورد استفاده مطلوب قرار گیرد .

2- رنگ قرمز : رنگی تهییج کننده است . افراد عصبی نباید در معرض این رنگ قرار گیرند. زیرا موجب تشدید ناراحتی شان خواهد شد. این رنگ برای مدت کوتاهی خوشایند است و پس از این مدت آزار دهنده و باعث خستگی روانی می شود و نگاه طولانی به آن موجب سردرد است و اعصاب و خون را تحریک می کند. همچنین برای تلاش و کوشش و تحریک اشتها و کسب انرژی مناسب است .

3- رنگ زرد : بر خلاف تصور ، از جهت مسائل تربیتی و استفاده از آن در اماکن آموزشی و پرورشی حائز اهمیت فراوان است . نوعی حالت تحریک کننده ذهنی و هوشی دارد که به شدت موجب تقویت فکر انسان می شود. به عقیده صاحب نظران رنگ زرد مایل به سبز باعث تحریک جهش فکری و افزایش هوش افراد می شود.

4- رنگ سبز : رنگ سبز آرام بخش ترین رنگ هاست . نشاط بخش و دافع خستگی است. فشار خون را کاهش می دهد. برای جلوگیری از تهوع مفید است . نقش اصلی رنگ سبز کمک به از بین بردن مشکلات مهم روانی و یا احساسی است.

5- رنگ نارنجی : این رنگ خاصیت جذب و هیجان فراوانی دارد. اثر آن بر گوارش اثبات شده است. نبض را به آرامی زیاد می کند ولی بر فشار خون اثری ندارد این رنگ در محیط باعث تحریک چشم ، اشتهای بیشتر و هضم مناسب می شود. خاصیت نیروبخشی این رنگ باعث شده که دکتر «مک نوتون » این رنگ را ضد خستگی نامگذاری کند.

6- رنگ بنفشبه سبب خاصیت دو جانبه خود (که از آبی و قرمز دست می آید) خواب آور است و موجب کاهش بیداری در افراد مبتلا به کم خوابی می شود . استفاده از این رنگ به طور وسیع برای مراکز آموزشی توصیه نمی شود زیرا موجب رکود و نبود جنبش فکری و ذهنی افراد می شود.

7- رنگ های سیاه و سفید: این رنگ ها رنگ های حسی و بی زبان نیز می نامند. رنگ سفید معرف سکوت و سیاه رنگی ساکن و ساکت است و با عدم ایجاد هر گونه تحریک روانی و جسمانی باعث کاهش سایر فعالیت ها و ترس و اختفا و ابهام .

8- خاکستری : حاصر ترکیب رنگ سیاه و سفید است و رنگی موزون و بی تفاوت است . « اوالد هرینگ » فیزیولوژیست مشهور گفته است چشم و اعصاب همیشه تمایل بیشتری به رنگ خاکستری دارند.

« گوته » در رساله رنگ ها اثبات می کند که هر رنگ تاثیر خاصی دارد و هر کدام حال و هوای روانی خاصی را پدید می آورند . کیفیت احساسی رنگ از آنجا که با ادراک انسان ها مرتبط است ، کمتر به فرهنگ و تمدن قوم یا گروهی خاص ارتباط پیدا می کند . این کیفیت تا حدی در میان همه انسان ها مشترک است و قدری هم به خصوصیات انفرادی بستگی دارد .

نظرات  (۱)

ممنون که زحمت کشیدید بسیار سودمند

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی